Tillverkning

Tillverkning av Julita Rapsolja

Vänster sida av en flaska med Julita Rapsolja

Julita Rapsolja

Den kallpressade rapsoljan är basen i vårt sortiment. Rapsväxten odlas av lokala bönder kring Julita och skördas på våren sk. vårraps. Rapsen har frön som genom pressning utvinner en olja – rapsolja.

Varje tappning innehåller rapsfrön som kommer från de lokala odlarna och vi vet exakt vilken raps som producerats av vilken odlare. Det ger god kvalité i varje steg. Varje flaska är märkt med ett gårdsnamn som visar från vilken gård som rapsen i varje specifik flaska innehåller.

Höger sida av Julita Rapsolja

Raps på rapsfält

Alla frön har hög kvalité, lokalt odlade och är ej genmanipulerade.

Lokalt odlat!

Smaker
Smaker
Smaker
Odlare
Rapsblomma

Kallpressning

Oljan behåller sina naturliga näringsämnen eftersom den under pressningen inte utsätts för höga temperaturer. Pressningsprocessen sker vid en låg temperatur som gör att alla näringsämnen fortfarande finns kvar i den färdiga oljan.

Se odlaren på flaskan

Alla flaskor är märkta med namnet på den gård där rapsen odlats. Du kan se vilken gård som odlat rapsen, fröna som pressats till olja till just din flaska. Den rapsoljaolja som du köpt i din närmaste butik och just nu håller i din hand. 

Julita Rapsolja

Våra odlare:

Håkan Larsson, Göttersta gård
Bröderna Petterson, Staafs gård
Mats Johansson, Granhammars gård
Bröderna Pettersson, Bie Gästgivare gård
Rapsblomma

Hantverk

Oljan pressas skonsamt ur fröet mekaniskt under låg temperatur. Tack vare den låga temperaturen bibehåller oljan alla ursprungliga vitaminer från fröet. Den kemiska sammansättningen bibehålls också så att oljan blir rik på både E- och K-vitamin. Denna naturliga framställning ger god hållbarhet, smak och innehåll.

Liknande jordar

För att framställa vår rapsolja använder vi vårraps vilket ger en godare smak på oljan. Rapsen kommer från 5 olika gårdar i trakterna kring Julita i Sörmland, alla gårdar använder liknande jordar för att vår rapsolja alltid ska smaka lika gott.

Rapsblomma

Helt naturlig

Oljan från Julita Rapsolja är en kallpressad och närproducerad rapsolja. Rapsoljan är naturlig, och innehåller inga kemikalier eller andra tillsatser. Genom att kallpressa rapsoljan så behålls den naturliga smaken och ger dig en förhöjd smakupplevelse vare sig du steker pannkakor eller marinerar kött. Förutom att vara en smaksättare med en mild hasselnötsmak så ger Julita rapsolja maten en väldigt vacker gul färg vilket gör att maten inte bara blir godare utan den blir även vackrare.